Systemisch opsteller

Yvonne Vrijhof

INdividuele opstelling

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan je onderdeel bent. Jouw familie is zo'n systeem, en ook jouw team en jouw sociale omgeving. Wat er in zo'n systeem gebeurt en de plek die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Werken met een opstelling is een effectieve methode om te ontdekken, je bewust te worden van je eigen plek in jouw familie, relatie of werk. Een opstelling is eigenlijk een levende foto van jouw systeem of thema.

Het leert je waar jouw verstrikkingen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag / patroon, dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Een systemische opstelling kan leiden tot inzicht en acceptatie.

Samen met een systemische coach - opsteller, stellen we jouw vraag / systeem op.

Aan de hand van jouw vraag of thema brengen we je familie, je werk of het thema letterlijk in beeld. Het in beeld brengen gebeurt met representanten, dat zijn de docent trainer en ik. Jij kijkt naar jouw systeem en aan het eind van de opstelling sta je op jouw eigen plek in het veld. Aan de hand van jouw opstelling maken we zichtbaar en voelbaar wat er speelt. Waar verborgen dynamieken zichtbaar worden, krijg je inzichten over jezelf en je plek en onderlinge verstandhoudingen binnen je systemen.


Duur: 1,5-2 uur